Viime viikonloppuna (24.4. — 26.4) olimme Maijan kanssa mökillä katsastamassa miten kevät siellä etenee. No järvi oli vielä aika paksussa jäässä, mutta hohkaantunut ja vedenlaskun vuoksi jäät olivat rannoilta romahtaneet noin metrin alemmas kuin mihin syksyllä jäätyivät. Joten jäälle ei ollut menemistä, ainoastaan joutsenpariskunnat tepastelivat jäällä lokkien kirkuessa taustalla.
Naapurin Pekka oli siivotessa löytänyt Savu-Sampo kylmäsavuvastuksen, jolle ei ollut keksinyt käyttöä. No meillä oli edellisenä kesänä pois käytöstä jäänyt vanha jääkaappi, jota olin kylmäsavustukseen ajatellutkin. No Pekka lahjoitti vastuksen Maijalle, noin niin kuin lisälahjaksi synttäreiden johdosta.
Ei muuta kuin jääkaappi putsaukseen ja kalakatokseen kylmäsavustin käyntiin. Maija pikasuolasi kirjolohifileen, ja kolmella leppäkiekolla noin 10 tunnin savustuksen jälkeen oli kylmäsavulohi valmista. Noin pikaisesti tehdyksi aivan onnistunutta tuli. Siispä ensikesän ruokalistalla mökillä on kylmäsavutuotteita. Tervetuloa maistelemaan.
Lisätietoa kylmäsavulaitteesta oheisesta linkistä http://www.savusampo.fi/