sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kesä räjähti kertaheitolla

Runsas viikko sitten Helatorstaina alkanut poikkeuksellinen kevään lämpöaalto sai kaikki luonnon kasvit räjähdysmäiseen kasvuun ja kukintaa. Koivut ja vaahterat kukkivat parissa päivässä ja ovat nyt lähes täydessä lehdessä. Tällä hetkellä Värrin-mäki kukki valkoisenaan omena, luumu- ja päärynäpuista sekä tuomista.

2010-05-23 Hevoset nauttivat mehevästä vihreästä  ruohosta rantalaitumella. Voikukat kukkivat keltaisenaan lähes kaikkialla.

P1060264Suorakylvötkin on saatu tehtyä. Kovin nopeasti pellot vaan eivät helteissä kuivuneet. Kevätvehnän kylvin viimevuoden tapaan melko märkään peltoon – niin saviselta tuntui, ettei varmaan aikaisemminkaan kylvöä olisi voinut tehdä. No nyt näillä lohkoilla ensimmäiset oraat puskevat pintaan. Nähtäväksi jää miten tasaisesti orastuminen etenee. Sadetta on ukkospilvien reunojen rippeiltä sentään saatu. Onneksi rajuja kymmenien millien sateita ei kohdalle ole sattunut. Toivotaan, että tänään kun ilma ehken muuttuu koleammaksi lännestä työntyy lisää sopivia sateita. Viime syksynä suorakylvetyt syysvehnätkin ovat tasaisesti lähteneet kasvuun. Tosin lohkoilla, joille kylvin syysvehnää toistamiseen eivät kasvustot kovin hyviä ole – näyttää kasvitauditkin alkavan kiusata.

P1060266