sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kuumaa keskikesää

P1060325Kirjoittelussa on ollut taasen taukoa, jotenkin näin kesällä tietokoneen ääressä tulee viivähdettyä vain säätilaa katsastamassa. No nyt onkin hellettä riittänyt ja kuumemmaksi taitaa vain muuttua. Tänään onkin niin lämmintä, että ei oikein muuta jaksa tehdä kuin hieman tätä blogia päivittää. Kaikenlaista onkin tapahtunut.


Viljelykset ovat toistaiseksi hyvässä kasvussa – rypsipelto on kukkinut toista viikkoa keltaisena, syysvehnät ovat pitkällä tähkällä ja kevät vehnät tulossa tähkälle ja kukkaan. Kuivaheinän korjuuilmat ovat olleet mahtavat ja heinämaalta ja suojavyöhykkeeltä korjattiinkin hyvä sato.

Torstaiaamupäivällä kävin Kukan, Oton ja Marikan kanssa tutustumassa naapurikunnassa joka toinen vuosi järjestettävään Okra-maatalousnäyttelyyn, josta kolmen vuosikymmenen aikana on talkootyöllä kehittynyt konehuutokaupasta alkunsa saanut Suomen toiseksi suurin maatalousnäyttely. Otto kiisikin innoissaan traktorin ratista toiseen yhä isommiksi tulleiden koneiden hytteihin nappuloita painamaan. Aina välillä jokin vilkku tai töötti toimikin.

P1060311
P1060301 Kesäkuun alussa vietimme Oton nimipäiviä Pöytyällä. Petteri oli itse tehnyt Otolle lahjaksi upean sinisen auton, joka osasi itse väistellä esteitä, vilkuttaa valoja, kääntyillä ja pakittaa tarpeen tullen. Auto oli meistä kaikista ihmeellinen – Oton kotona sen liikkeitä on kuulemma mielenkiintoista seurailla, kun se pujahtelee esiin sohvan alta.

Juhannusta vietettiin hajallaan, minä täällä Pöytyällä Elinan ja Petterin kanssa, Maija, Marika ja Carlos olivat Tuulisessa, jonne minäkin menin Juhannuspäivänä. Kaikkialla Juhannusilmat olivat epävakaat – sateiset ja tuuliset. Sen jälkeen onkin kesä muuttunut päivä päivältä  kuumemmaksi. Kaikkien suruksi Carlos, joutui lähtemään Saksaan Juhannuksen jälkeen. Kaikkea hyvää Sinulle Carlos!

P1060304