tiistai 23. helmikuuta 2010

Päivä Ponta Deldagassa

Tiistai-päivä on kulunut leppoisasti niin kaupungilla kuin hotellillakin. Ilma on ollut aamusta aina näin loppuiltapäivään aurinkoinen ja lämmin (noin 17 astetta ainakin). Aamulla tuuli kovaa, mutta päiväksi tuuli tyyntyi. Nyt illemmalla on myös ollut sadekuuroja. Sää vaihteleekin täällä todella nopeasti, mutta varsinaisesti ei koskaan ole kylmää. Tuulikin on tuntunut lämpimältä, ainakin Suomen pakkastalven viimoihin verrattuna.
IMGP2617
Runsaan aamupalan jälkeen Maija jäi hotellille kirjoittamaan tulevan kesän kongressiesitelmäänsä. Otin mukaan kamerani ja lähdin kävelemään katua ylös sairaalan mäelle. Aamuruuhkassa oli paljon liikennettä, varsinkin kun hotellimme lähellä on useita eri oppilaitoksia ja isoja parkkialueita. Kadut ja varsinkin jalkakäytävät kaupungin vanhoilla alueilla ovat erittäin kapeita. Uudemmat pääväylät ja rantakatu ovat leveämpiä, joskin kaikkialla tuntuu, että autoliikenteelle on pantu pääpaino. Toisaalta autoilijat suhtautuvat kävelijöihin todella kohteliaasti – monasti vasta harkitset ylittäisinkö kadun, kun autot jo ovat pysähtyneet odottamaan suojatien eteen. Aivan toista kuin Suomessa, jossa kävelijän pitää kokoajan olla valmis väistämään.

IMGP2636
Hotelimme korkea valkoinen rakennus vasemmalla, ostoskeskus kelta-punainen iso rakennus oikealla ja sen edessä valkoinen kappeli ja hautausmaa. Kaikki vierekkäin laavakiviaidan takaa kuvattuna mäen päältä.

Keskipäivällä kävimme kävelyllä kaupungin keskustassa ja syömässä koko päivän auki olevassa ravintola “Avião:ssa”. Söimme taseen kalaa. Minä sain ison annoksen hiilloksella paistettuna makrilleja ja Maija tonnin kalapihvin. Ruoka oli maukasta ja mukana hyvät soosit. Palattiin hotellille kirjoittelemaan – Maija esitelmäänsä ja minä näitä blogijuttuja. Illemmalla yritetään ottaa Internet-yhteys (puoli tuntia täällä hotellilla maksaa 3 €) ja lähetellä juttuja maailmalle.

IMGP2662
Kaupungin portti. Huomenna onkin tiedossa koko päivän reissu Fogoon ja kaksoisjärville – ohjelmaa ja reissaamista on tiedossa paljon. Toivotaan huomiseksikin hyviä ilmoja.