keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Retki Fogon ja Kaksoisjärvien kraattereille

Tiistaipäivä kului ensimmäisellä matkatoimiston järjestämällä retkellä. Päivään oli sisällytetty paljon katseltavaa ja monia pysähdyksiä. Valitettavasti päivän sää oli pilvinen, tuulinen ja sadekuurojen sävyttämä. Paljon kuitenkin näimme ja ennen kaikkea kuulimme saaren saaren tuliperäisestä syntyhistoriasta oppaamme Iidan kertomana. Korkeimmat katselupaikat kraatterien päällä sattuivat meidän siellä ollessa peittymään sumuun tai sateeseen, joten ne tunnetuimmat maisema kuvat Fogon ja Sete Cidadeksen kraatterijärvistä jäivät nyt postikorteista ja kirjoista katseltaviksi. Muuten kyllä maisemat ovat vehreimmät ja monin paikoin mahtavimmat mitä olen nähnyt.

IMGP2815
Saaren länsipään “Escalvadon” näköalapaikalta näkyivät mereen jähmettyneet – kirkko ja kaksi nunnaa, joita munkki ajoi takaa (kivet yläkuvassa).

”Vista do Rein” näköalapaikka peittyi sumun keskelle. Siellä oli tyhjänä vuosien takainen iso hotellirakennus, jonka menestymiseen yksinäisellä paikalla ei riittänyt ihmeellisen kaunis näköala (jota mekään emme nähneet). Paikalle oli myös pystytetty paalu, jossa toivottiin rauhaa maan päälle.

IMGP2873

Päivän päätteeksi pistäydyimme kurkistamaan ananasviljelmän kasvihuoneisiin. Tuoreet ananakset ovat täällä makean hapokkaita ja meheviä. Likööristä puhumattakaan.

IMGP2893